GKS

Netus

GEÇİŞ KONTROL

Geçiş Kontrol Sistemleri Nedir?
En yalın haliyle kişilerin ve / veya araçların bir noktaya girişini kontrol eden güvenlik noktaları olan Giriş Kontrol Sistemleri, aslında hepimizin gün içinde birçok kez karşılaştığı ve kullandığı sistemlerdir. Güvenlik kavramının her geçen gün önem kazandığı günümüzde, Geçiş Kontrol Sistemleri de bu kavramın vaz geçilmez ilk parçası olarak öne çıkmaktadır.

Geçiş Kontrol Sistemleri

Geçiş Kontrol Sistemleri bulunacakları yerin ihtiyaç ve beklentilerine göre çeşitli şekillerde tasarlanmaktadır. “Parmak izi ve Yüz Tanıma Sistemleri”, “Kartlı Geçiş ve Turnike Sistemleri” ve “Plaka Tanıma ve HGS Sistemleri” temel Geçiş Kontrol Sistemlerini oluşturmaktadır. Her birinin farklı göreve ve amaca hizmet ediyor olması da tüm bu sistemleri hayatımızda bir “gereklilik” haline getiriyor.

Parmak izi ve Yüz Tanıma Sistemleri; güvenliğin en üst düzeyde sağlanmasını sağlayan bu sistemler yetkisiz girişlerin önüne geçmek için birebirdir. Kişilere ait parmak ya da yüz taramalarını hafızasında bulunduran sistem geçiş sırasındaki kimlikle bu kaydı eşleştirir ve uygunluğa göre geçişe izin verir.

Kartlı Geçiş ve Turnike Sistemleri; hepimizin gün içinde mutlaka muhatap olduğu bu sistemler; ev, AVM, iş yeri, plaza girişlerinden otobüs, metro gibi ulaşım araçlarına kadar geniş alanlarda kullanılmaktadır. Evden çıkıp işinize gidene kadar ulaşım kartlarınız, geçişlerdeki turnikeler, asansörler ve iş yerine girişler gibi birçok noktada Kartlı Geçiş ve Turnike Sistemlerini kullanmaktayız. Bu sistemler hem yetkili giriş ve geçiş güvenliğini sağlamakta hem de geçişlerdeki adet ve yoğunluk ölçerek önemli istatistikler sunmaktadır.

Ortamda bulunan bir kart okuyucuya bağlı olan turnikeler, ortamın ihtiyacına göre farklılaşabilir. Genel olarak 3 farklı turnike yapısı vardır.

Tripod Turnikeler: Hepimizin turnike dendiği zaman aklına gelen ve en yalın şekilde tasarlanan Tripod Turnikeler caydırıcı bir izlenim bırakırken, genellikle tesis içi alanlarda tercih edilmektedir.

Hız Turnikeler: Döner veya geri çekilebilir camların yer aldığı bu turnikeler “sıfır temas olması” nedeniyle günümüzde en çok tercih edilen sistemlerdendir. Çok daha şık ve yenilikçi olan bu ürünler tesis içlerinde ve mekân girişlerinde tercih edilirler.

Tam Boy Turnikeler: Yüksek güvenlik sağlayan bu ürünler oldukça sağlam turnikelerdir. Genellikle giriş lobilerinde veya stadyumlar gibi mekânların girişlerinde bulunur.

Plaka Tanıma ve HGS Sistemleri; oldukça yaygın kullanımı olan bu sistemler neredeyse bütün büyük ve kalabalık yapıların girişlerinde bulunur. Güvenlik ve kontrol için hızlı ve etkili çözüm sunan Plaka Tanıma ve HGS Sistemleri güvenlik dışında sayım ve istatistik gibi veriler için de katkı sağlayabilir.

Geçiş Kontrol Sistemlerinin Faydaları
Hızlı geçiş ve erişim
Kolay ve hızlı şekilde yetki kontrolü oluşturma,
Kolay ve hızlı yetki genişletme ya da kısıtlama
Personel takibi ve kontrolü
Mobil cihazlarla entegre edilebilir olması.
Teknolojik geçiş kontrol sistemleri son dönemlerde herkesin fazla özen gösterdiği sağlık ve korunma ihtiyaçlarına da özel çözümler sunuyor olması Geçiş Kontrol Sistemleri’nin önemini bir kat daha artırmaktadır.

Netus

Pdks (Personel Devam Kontrol Sistemleri)

PDKS nedir?
PDKS, Personel Devam Kontrol Sistemi kelimelerinin baş harflerinden oluşur ve parmak izi, kart okuma, yüz tanıma sistemi, otomasyon gibi sistemleri ifade eder. Personel Kontrol Sistemi, Personel Puantaj Sistemi, Eleman Kontrol veya Vardiya Kontrol olarak da bilinir. Personelin giriş çıkışlarını takip eden cihazlar sistemin donanım kısmını oluşturur. Muhasebe ve bordrolama programları ile entegre olup Personel Devam Kontrol Sistemi’ne direkt bağlantı kuran programlar ise sistemin yazılım kısmını oluşturur.

Personel Devam Kontrol Sistemi, personel yönetimi için en temel ihtiyaçlardan biri haline gelmiş bir sistem olarak, personel istihdam eden tüm firmalarda kullanılır. Ofis, fabrika, okul, hastane, otel ve kamu kuruluşları, yani büyüklüğü fark etmeksizin tüm işletmeler sistemi kullanabilir. Sistem, özellikle çok sayıda personeli olan veya vardiyalı sistemdeki işletmelerin çalışanları düzenli olarak takip etmelerine yardımcı olur.

 

Web üzerinden çalışan kendimize özgü yazılımımız, özellikle dağınık yapıda çalışan firmaların ihtiyacı olan personel takip web uygulamasıdır. Web arayüzü sayesinde bir bölüm sorumlusu bölümüne bağlı personellerin temel hareket ya da puantaj raporlarını inceleme imkanına kavuşur. Cep telefonu uyumlu çalışan web uygulaması internet olan her noktada personel bilgilerine ulaşılmasını sağlar.Bu sayede aşağıdaki veriler istenilen zaman aralıkları ile kolayca sağlanır.

  • Puantaj Hesaplama
  • Özlük Bilgileri Takibi
  • Yemekhane Kontrol
  • Geçiş Kontrol
  • Ziyaretçi Takip
  • Personel Dijital
  • Doküman Yönetimi
  • Web Tabanlı PDKS